Holiday Madness

Het is weer bijna zover. De gezellige winterdagen komen er weer aan. Dat betekent tegelijkertijd dat de holiday madness zal arriveren op je werk. 

In dit blog deel ik mijn ervaring met een van de drukste dagen van het jaar. Natuurlijk zal ik je ook nog een aantal tips tips en tricks geven, zodat ook jij voorbereid bent voor de (soms uitzichtloze) drukte op je werk.

Korte dagen, lange nachten

“Tik,tik.tik”. Ja hoor, dat bekende geluid is terug. Het geluid van de regen dat door de harde wind tegen je raam aantikt. Het wordt steeds donkerder in de ochtend en opstaan zal een stuk zwaarder verlopen. Ik kan het mij nog herinneren als de dag van vandaag: vorig jaar rond deze periode kwam ik terecht in holiday madness.

Ik begon de dag door rustig wakker te worden, niet wetende wat er op mij af zou komen. Met een kop koffie en een goed ontbijt, dacht ik aan de indeling van mijn dag en hoopte ik wat leuks mee te gaan maken op werk. Mijn kleine bracht ik naar de oppas om vervolgens met sfeervolle muziek richting mijn werk te gaan. Op de radio hoorde ik Marco Borsato met zijn nummer mij te waarschuwen voor de stilte voor de storm.

Nadat ik mijn auto had geparkeerd, liep ik richting het werkgebouw. Toen ik naar binnen liep, zag ik de verontrustende blikken van mijn collega’s. De telefoontjes werden aan een stuk door afgehandeld. Van alle kanten werd ik aangevallen door de geluiden die afkomstig waren van de gesprekken tussen mijn collega’s met de klanten. Overspoeld door de intense spanning die hing in de ruimte liep ik door naar mijn werkplek. Ik besefte dat de storm was begonnen. Jeetje Marco, dacht ik. Ben ik hier wel klaar voor? Ik besloot de uitdaging aan te gaan.

Chaos

Nadat ik mijn mede collega’s non verbaal had gegroet, probeerde ik gehaast te settelen achter mijn laptop. Alle verloren tijd moest en zal ingehaald worden. Het voelde alsof de wereld in brand stond en wij de mensheid probeerden te redden. De paniek in de stemmen was de noodkreet van onze klanten en wij hadden alle reddingsmiddelen. Ik vond het begrijpeleijk dat de klanten voor de feestdagen alles op tijd binnen wilden krijgen. Mijn missie was om hen zo goed mogelijk te helpen.

Ondanks mijn gehaastheid lukte het mij redelijk goed om kalm te blijven en de controle te behouden. De tijd vloog letterlijk voorbij. Met zweet op mijn voorhoofd en met nauwelijks een stem over te hebben, hielp ik de klanten één voor één uit hun miserie. Ik zou niet stoppen, voordat iedereen was geholpen. De term pauze bestond niet meer in mijn vocabulaire. Door al die intensieve telefoongesprekken was ik vergeten dat ik op werk zat. Enerzijds leek het als ik mijn eentje op een onbewoond eiland zat, anderzijds was ik op een druk metrostation in Londen op zoek naar een uitgang voor alle reizigers. “Hallo?”, hoorde ik iemand roepen. Lichtelijk geschrokken keek ik opzij en zag een bekend gezicht. Oh het is een collega bedacht ik me. Het besef dat ik op werk zat kwam weer naar boven. Mijn collega keek mij verbaast aan en zei lachend: Zullen we gaan? Het is tijd.

Richting het einde van de dag begon de rust langzaam toe te nemen. Poeh, het is gelukt hoor. Wij hebben de dag overleefd, dacht ik en ik sloot voldaan mijn laptop. Mission accomplished. Mijn dreamteam en ik hebben er vandaag voor gezorgd dat onze klanten met een goed en gerust gevoel de avond in kunnen gaan. Natuurlijk is er ook nog een morgen, een overmorgen en een dag daarna… Maar dat maakte voor mij niet uit. Kom maar op met alle verrassingen en nieuwe uitdagingen. Ik ben er op voorbereikd

Hi, ik ben Hande

Welkom op mijn blog. Hier geef ik jullie een kijkje in mijn leven als medewerker bij ContactCare en deel ik al mijn ervaringen en momenten met jullie. Naast dat ik blog ben ik ook nog moeder en klantenservice medewerker.

Volg ons op social media

Tips&Tricks

Wil jij weten hoe je jezelf kan voorbereiden op de holiday madness op je werk? Wil je weten hoe je klanten in paniek te woord kan staan? En wil je weten hoe je kan genieten van ieder moment achter je werkplek, zonder enige vorm van vermoeidheid de dag kan door komen? Lees dan hier onder verder voor een aantal tips & tricks die ik jou geef.

 

Neem voldoende rust en probeer te ontspannen

Ga wat eerder slapen, zodat je uitgerust aan je dan kan beginnen. Houd jezelf bezig met activiteiten waarbij je je ontspannen voelt.

Vergeet je pauze niet

Door de drukte wil je natuurlijk doorwerken zodat je alles optijd af kunt hebben. Vergeet niet om je pauze te nemen. Zo voorkom je vermoeidheid en krijg je weer even energie om de dag vol te houden.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Probeer goed voorbereid aan je werkdag te beginnen. Wanneer je een planning maakt met hoe je dingen zult aanpakken, dan zul je ook merken dat je werkdag wat soepeler verloopt.

Vrije dagen zijn vrije dagen

Probeer niet aan werk te denken wanneer je een dag vrij bent. Ga lekker je hobby uitoefenen of neem een lekker shopdagje. geniet in ieder geval van je vrije dagen en je zult merken dat je genoeg energie hebt om er weer tegenaan te kunnen.

Hi, ik ben Hande

Welkom op mijn blog. Hier geef ik jullie een kijkje in mijn leven als medewerker bij ContactCare en deel ik al mijn ervaringen en momenten met jullie. Naast dat ik blog ben ik ook nog moeder en klantenservice medewerker.

Volg ons op social media

Mijn blog.

Terugblik 2020

Terugblik 2020

Terugblik 2020 2020, wat was dat een bewogen jaar. Ik zal jullie meenemen in hoe ik het jaar heb ervaren. Oud en nieuw 2019...

Lees meer