Teamleider avond & weekend

Amersfoort CS } 40 uur p/w 2600 – 3300 p/m

€2600 – 3300 p/m

N

Je leidt, begeleidt en traint een team van zo’n 20 klantenservice medewerkers.  

N

Je verzorgt dagelijks de rapportages en je coördineert de bezetting van het team. 

N

Je heb direct contact met de klant.

N

Je volgt trainingen om door te groeien.

Teamleider weekend

Wij zoeken een echte leider! Als teamleider bij ContactCare heb jij het talent om mensen te bewegen en te inspireren. Jij kent je team door en door en weet wat je aan ze hebt. Je hebt direct contact met de klant en weet hoe je samen met hen tot het allerbeste resultaat komt.

Bij ContactCare is ons doel om mensen verder te helpen. Als teamleider leidt, begeleidt en train je een team van zo’n 20 klantenservice medewerkers. Zij verzorgen het boeken van ritten van een grote klant in de mobiliteitsbranche. Je stuurt op de afgesproken KPI’s, je verzorgt dagelijks de rapportages en je coördineert de bezetting van het team. Over de resultaten heb je dagelijks afstemming met de Manager Contactcenter. 

De collega’s variëren qua achtergrond en ervaring, maar hebben gemeen dat ze super klant- en servicegericht zijn. In totaal werken ruim 200 professionele klantenservice medewerkers bij ContactCare. Daarnaast werk je samen met een team van 20 gedreven “Staff” collega’s. Al onze collega’s zijn enthousiast, hebben talenten en een grote dosis ambitie. Onze successen danken we aan hen allemaal en daarom vieren wij deze ook altijd samen! 

Het team is werkzaam tijdens de doordeweekse avonden- en de weekenden. Op deze momenten ben je, in afstemming met je collega teamleider, aanwezig op de werkvloer.

Hierin herken jij jezelf

N

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau

N

Je voelt anderen goed en snel aan. Je kunt je makkelijk verplaatsen in de gevoelens en situaties van zowel klant als collega.

N

Je wordt blij van een hoge klanttevredenheidsscore en goede resultaten.

N

Je neemt initiatief, denkt in oplossingen en je kunt goed organiseren.

N

Je bent fulltime beschikbaar en flexibel inzetbaar. 

N

Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een leidinggevende of coachende rol in een klantgerichte setting binnen een commerciële omgeving.

N

Je bent heer en meester in de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Jouw contract

5

€2600 – €3300 b.v. fulltime.

5

De avonden zijn meestal van 15:00 tot 23:00 uur, plus een weekenddag tussen 06:00-01:00 uur. 

5

Tegemoetkoming in de reiskosten vanaf 10km.

5

Oudedagsvergoeding middels BrightPensioen!

5

8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen dat maandelijks wordt uitbetaald.

5

Een dienstverband van 40 uur per week.

5

Laptop en telefoon van de zaak.

Dit vind jij ook belangrijk

N

Doorgroeimogelijkheden: je start vanaf dag 1 met een persoonlijk ontwikkeltraject. Onze Academy zorgt ervoor dat je elke dag een stapje beter wordt. 

N

Zomerfeestjes, winterfeestjes, feestcommissies, vrijmibo’s en uitjes.

N

Een prachtige spiksplinternieuwe werkplek met een gezellig werkcafe.

N

Extra vakantiedagen (20 wettelijk 5 bovenwettelijk).

N

Een goed te bereiken werkplek op Amersfoort centraal

Het sollicitatieproces

Slide om het gehele proces te bekijken. Lijkt dit jou wat? Solliciteer dan nu!

Veelgestelde vragen

De onboardingstraining

We trappen jouw carrière binnen het klantcontact af met de basis: hoe verloopt een gesprek met de klant, wat zeg je wel en wat zeg je niet. Ook kijken we tijdens de onboarding naar de drijfveren van de klant, duiken we het menselijke brein in en leren we je goed om te gaan met weerstands-gesprekken.
Daarna duiken we de diepte in, door de systemen waarmee je gaat werken goed met je door te nemen en te zorgen dat je vol vertrouwen jouw eerste belletje kunt afhandelen.
Natuurlijk is er tijdens deze kantoordagen een heerlijk verzorgde lunch. 

Kan ik ook vaste uren werken?

Als je vaste uren wil werken solliciteer je via onze vacature 24-40 uur solliciteren. Hierbij is de voorwaarde dat je minimaal 24 uur per week werkt.

Kan ik mijzelf flexibel indelen?

Elke 3 weken kun jij jouw beschikbaarheid opgeven. Op basis van het gene dat je hier invult gaan wij met de planning aan de slag. Behoorlijk flexibel dus, maar wel 3 weken van tevoren.

Wanneer kan ik doorgroeien?

Of je nu net begonnen bent met werken of al even aan de weg timmert, de kans is groot dat je wilt doorgroeien en ontwikkelen op en in je werk.

Gedurende het eerste jaar leren we jou de fijne kneepjes van het vak. Als je dit afgerond hebt ben jij een echte expert.

Doorgroeien betekent niet alleen ‘hogerop komen’. Je kunt ook bepaalde competenties ontwikkelen of nieuwe vaardigheden aanleren. Via de Academy bieden wij cursussen en opleidingen aan. Natuurlijk moet iedereen de basiscursus doen. Toch geven we jou zelf de vrijheid om nog meer cursussen naast je werk te doen. Op die manier werk je aan je eigen ontwikkeling.

Hoe zit het met vakantiegeld en vakantiedagen?

Maandelijks wordt 8% vakantiegeld uitbetaald. Dit zit dus verwerkt in jouw salaris. Hier bovenop krijg je nog een extra uitbetaalde vakantietoelage (20 wettelijk, 5 bovenwettelijk

Hoe werken jullie tijdens de coronacrisis?

ContactCare vindt de gezondheid van jou en jouw naasten erg belangrijk en volgt daarom de adviezen van het RIVM.

  • Je start met een klassikale welkomsttraining en werkt in de eerste 4 weken conform je werkrooster op kantoor. Zo zorgen we er toch voor dat je voelt hoe leuk het is om bij ons te werken!
  • Op basis van jouw performance kan je na de inwerkperiode ‘hybride’werken waarbij wij maximaal 60% van onze arbeidsuren thuis kunnen werken.

Klaar voor de start met ContactCare Academy

In de eerste maand leren wij jou hoe je voor elk bedrijf in Nederland de telefoon netjes op kunt nemen en het beste Klantenservice kan verlenen. Je krijgt verschillende trainingen in gesprekstechnieken. Je leert hoe je omgaat met lastige klanten, hoe je de leiding neemt in het gesprek en hoe je klanten met een goed gevoel op kunt laten hangen.
Onontbeerlijke skills die jij je hele leven kan toepassen. Alles start met een goed gesprek, toch?
Vanaf dag 1 krijg jij betaalt voor alle klassikale trainingen en projectgerelateerde e-learnings die jij d.m.v. zelfstudie volgt.

N
Je bent de eerste week fulltime beschikbaar voor training op kantoor van maandag tot en met vrijdag. De 3 trainingsweken daarna werk je op de door jouw gekozen contracturen volgens het rooster.
N

In maand 4 word jij getoetst op je vaardigheden en ontvang jij het erkende KlantenServiceFederatie branchecertificaat.

N

Na 7 maanden kun jij promotie maken naar Medior Klantexpert

N
Het doel van onze eigen Academy is om jouw talent te laten ontplooien tot haar maximale potentie. Zo kan jij naar verschillende rollen doorgroeien op onze diverse projecten en locaties bij onze klanten.
Geslaagd
Sanne
Head of people

Meer informatie? Plan een call.

Plan een afspraak in mijn agenda voor een oriënterend gesprek van ongeveer 15 minuten.

Tijdens ons gesprek ben ik benieuwd naar jouw verhaal. Je zult binnen dit gesprek vragen kunnen stellen over de vacture. Kies een tijdstip dan neem ik contact met je op.